Despre magazinele online

Despre magazinele online

Un studiu arata ca majoritatea celor care isi deschid un magazin online in Romania, il inchid in mai putin de 1 an. O mare parte din cei care supravietuiesc primului an, il inchid in al 2-lea an de activitate, si foarte putine trec de primii 2 ani.

Un alt studiu ne arata ca principalul si cel mai eficient instrument prin care vanzarile pe un magazin online pot creste, fara o investitie masiva de capital, este optimizarea paginilor pentru aparitia in motoarele de cautare.

Credem ca peste 90% din magazinele online din Romania sunt facute pe baza unui CMS. Este o estimare, dar una reala.

Desi optimizarea pentru motoarele de cautare este cea mai eficienta ca si costuri/beneficii, majoritatea magazinelor online folosesc un CMS a carui optimizare nu va putea fi realizata la un nivel suficient de bun pentru a concura cu magazinele mari. Prin urmare posibilii dvs. clienti nici macar nu vor ajunge vreodata la dvs. pentru a va putea lua in considerare atunci cand doresc sa cumpere un produs.

Asa cum magazinele fizice trebuie sa fie aranjate, curate, produsele sa fie expuse intr-o anumita ordine, cu anumite informatii la fel si un magazin online trebuie sa aibe anumite functionalitati pentru a atrage posibilii clienti. Un CMS nu va va oferi niciodata flexibilitatea unui site realizat de la zero pentru a oferi clientilor dvs. functionalitatile care pot face diferenta intre un vizitator si un client.

Majoritatea aleg CMS-ul ca si platforma din prisma costurilor reduse fata de o solutie de la zero, dar folosind aceeasi solutie deficitara pe care o folosesc si concurentii dvs. nu aveti cum sa avansati in fata lor.

Pentru a avea succes in mediul virtual cu un magazin online, pe langa preturile competitive si serviciile de calitate pe care trebuie sa le oferiti este necesar mai intai sa aveti ocazia de a va prezenta oferta dvs. de produse sau servicii posibililor clienti. Pentru a realiza acest lucru fara a fi nevoit sa investiti sume imense de bani in publicitate este necesar sa aveti o strategie de optimizare foarte bine pusa la punct. Iar optimizarea se realizeaza mult mai eficient pe o platforma realizata de la zero.

Daca sunteti interesat sa dezvoltati un magazin online si doriti avantajele oferite de o solutie realizata de la zero pentru dvs. nu ezitati sa ne contactati.

Poti citi si ultimul articol adaugat: Despre pozitiile pe Google - Partea a 2-a

sau revino la pagina principala a blogului