Despre pozitiile pe Google - Partea a 2-a

21 martie 2018

Despre pozitiile pe Google - Partea a 2-a

Continuam seria articolelor legate de pozitiile pe Google si va oferim cateva informatii legate de cum se pot obtine pozitii bune pe Google si cat dureaza intreg procesul.

Inainte de toate precizam ca pentru a stabili ordinea site-urilor pentru fiecare cautare, Google are un algoritm complex, cu peste 200 de indici, pe care il cunoaste doar el. Vom expune doar principalele "semnale" la care Google se uita ca sa pozitioneze site-urile in cautari.

1. Continut, continut si iar continut

Pentru pozitii bune pe Google orice site are nevoie de continut. Si nu orice fel de continut, ci unul UNIC, RELEVANT, OPTIMIZAT si ACTUALIZAT IN PERMANENTA.

2. Accesibilitate

Continutul este inutil daca site-ul se incarca greu sau nu se vede corect pe diferite dispozitive. Site-ul trebuie sa se incarce imediat, trebuie sa fie optimizat sa se vada impecabil atat pe calculatoare desktop sau laptopuri cat si pe tablete si telefoane. Un site care nu este optimizat pentru mobil va avea de suferit. Site-urile realizate de la zero sunt special create sa utilizeze minimul de resurse pentru a afisa informatiile catre vizitatori, astfel timpul de procesare si incarcare sa fie cat mai mic, iar experienta vizitatorilor sa fie una placuta.

3. Siguranta

Trimiterea de informatii prin intermediul site-urilor poate fi extrem de nesigura. Prin urmare este absolut necesar ca toate site-urile sa beneficieze de un certificat HTTPS. Google deja penalizeaza site-urile care nu au implementate aceste certificate.

4. Recomandari

Atunci cand un site ofera produse sau servicii care sunt cautate, alte site-uri vor scrie si vor oferi adresa site-ului respectiv iar Google le considera "recomandari". Cu cat un site are mai multe recomandari provenite din surse relevante si de incredere, cu atat Google va "aprecia" mai mult acel site si il va creste in cautari.

Cat dureaza sa ajung pe primele pozitii in Google ?

Raspunsul este simplu: intre trei luni si niciodata. Daca vorbim de pozitii la Google trebuie sa vorbim si despre nisa pe care se doresc acele pozitii si despre concurenta. Daca avem o nisa extrem de incarcata cu o concurenta acerba, cu site-uri consacrate, sansele de a obtine o pozitie in prima pagina sunt minime. Singura speranta este o strategie pe termen mediu sau lung si o investitie pe masura. In cazul in care vorbim de o nisa unde aveti doar cativa concurenti, o pozitie buna pentru site-ul dvs. se poate obtine in cateva luni atata timp cat se respecta criteriile enuntate mai sus.

De retinut este ca absolut nimeni nu va poate garanta rezultate in acest domeniu al optimizarii iar afirmatii de genul: "va aducem pe primul loc in x luni" sunt ireale.

Doriti sa aveti un site care sa se pozitioneze pe primele locuri in Google sau aveti deja un site iar rezultatele acestuia sunt mediocre ? Puteti sa ne contactati pentru a afla cum putem sa va ajutam.

Poti citi si: Despre pozitiile pe Google - Partea 1

sau revino la pagina principala a blogului