De la zero

De la zero

Incepem seria articolelor analizand cea mai importanta alegere pe care trebuie sa o realizeze fiecare client in parte atunci cand isi doreste o prezenta online pentru afacerea lui.

Site realizat de la zero sau CMS ?



Sa le definim.
Un site realizat de la zero inseamna ca echipa de programare va scrie fiecare linie de cod din spatele site-ului dvs., site-ul fiind special gandit si realizat pentru nevoile dvs.
Un CMS este o solutie la cheie, de genul Wordpress sau Joomla, care a fost deja realizata de firme mari si pusa gratuit la dispozitie pentru oricine doreste un site cu minimul de functionalitati.

De ce am alege un site de la zero ?



Personalizare. In timp ce un site custom poate fi realizat astfel incat sa arate si sa aibe toate functionalitatile necesare afacerii dvs., un CMS va avea intotdeauna restrictii atat in modul de functionare cat si de aspect.

Optimizare. Datorita generalitatii CMS-urilor, si a realitatii ca acestea incearca sa cuprinda cat mai multe functii, optimizarea lor este extrem de deficitara. Numai un site de la zero poate livra rezultatele necesare cresterii afacerii dvs. La un site personalizat nici un parametru necesar optimizarii pentru motoarele de cautare nu este lasat la voia intamplarii.

Securitate. CMS-urile sunt des tinta atacurilor deoarece codul sursa este disponibil tuturor. In timp ce sansele sunt mari ca un CMS sa fie spart iar activitatea site-ului sa fie intrerupta, sansele ca un site realizat de la zero sa fie spart sunt aproape inexistente.

Fara costuri ascunse. Pe termen lung, costul alegerii unui CMS in detrimentul unui site realizat de la zero va fi mult mai mare. Costul necesar particularizarii diverselor functionalitati ale CMS-ului, costul instalarii si adaptarii diverselor module din CMS sau costul instalarii unor diverse actualizari importante pentru securitatea site-ului dvs. sunt costuri care desi la inceput nu veti sti de ele, pe parcurs le veti resimti. In cazul site-urilor realizate de la zero, aceste costuri nu exista deoarece site-ul este realizat sa indeplineasca de la inceput toate cerintele dvs..

Concluzia



Chiar daca investitia initiala este mai mare in cazul unui site realizat de la zero comparat cu un CMS, costurile ascunse, calitatea inferioara, securitatea indoielnica si optimizarea deficitara a CMS-urilor fac din site-urile realizate de la zero singura alegere rationala pentru orice client.

Poti citi si ultimul articol adaugat: Despre pozitiile pe Google - Partea a 2-a

sau revino la pagina principala a blogului